13.



min söta granne ammie ringde nyss på för att få sig en muffins,
indo var med förståss (och "nöp" mig i armen med sin gnagstrut).


ledig dag.

var ledig så jag roade mig med att ta bilen till mörby för att inhandla puder,
(livsviktigt) och lite mejeriprodukter till bakningen.

tvangs ge ifrån mig ett strängt tut när
någon gammal farbror, med väjningsplikt så klart,
 skulle satsa på att hinna ta sig över min fil inom loppet av en nanosekund
när jag kom storfräsandes med ett fett NEJ blinkandes över bilen.
tuuuuuut. skulle inte tro det.
skakade på huvudet och for ut med armarna i sydländska gester,
sådan är jag i trafiken. hård men rättvis.
när jag sätter mig i min bil känns det som om jag förvandlas till en transformergubbe.
 KA omsluter mig som en skinande liten robotkaspel och jag sitter där med vansinnesflinet
på läpparna lite som superskurken krang vid cockpiten i sin metalltorso, redo att svinga krigsgisslet
mot alla fräcka uppstickare på vägen.

jag älskar min bil.
den är som en individ, en trogen medhjälpare.
modig och kvick.
jag blir alldeles rörd här.
och de dubbade vinterskorna är på nu, naw.

hemma igen, satte jag igång med en ny sats äppel och kanel muffins med crumble.
de blev om möjligt ännu godare denna gång.
förra fredagen prövade jag på chokladmuffins med frosting,
så här såg de ut.




 äppelkompotten på avsvalning ute på balkongen.



och så färdiggräddat.


alla "helgon".

på alla helgons dag blev det ett sedvanligt besök på kyrkogården,
morfar fick sig ett glas whiskey och en cigarett.
därefter spenderade jag och marie eftermiddagen med
att baka muffins och smulpaj.
tidigare i veckan hade jag fått en hel kasse med äpplen
från en kollegas trädgård,
så de kom mycket väl till pass.

äppel och kanelmuffins med crumble
(leila lindholms recept)



 
 


muffinssmet grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
 2 dl ekologisk mjölk 3%
 1 st citron, skalet
 4 dl vetemjöl
 2 tsk bakpulver
 1 nypa salt

fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 msk malen kanel

smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker


RSS 2.0